Deze rijstsalade is echt geweldig. Ideaal als bijgerecht, zoals bij de BBQ, een goede biefstuk of bij een lekkere pan mosselen. Ook ideaal als lunch om mee te nemen naar je werk of gewoon lekker thuis :)
En ook nog een súper makkelijk om te smaken.
Ingrediënten:
- 250gr (volkoren) basmati rijst (2 cupjes als je net als ik een rijstkoker gebruikt)
- 1 komkommer
- 250gr kleine tomaatjes
- 1 gele paprika*
- 1 oranje paprika*
- 1 rode ui
- 3 EL vegan pesto (deze is het áller lekkerste)
- 2 EL lactose vrije Griekse yoghurt
- 1 bakje haver fraiche (deze van AH is ook glutenvrij)
- 200gr vegan feta (dit is de beste keus)
- Optioneel: verse basilicum als garnering
* Je kunt natuurlijk elke kleur paprika gebruiken, maar hoe meer kleuren hoe lekkerder het eruit ziet :)
Let’s Go!
- Kook de rijst
- Maak in een grote schaal een sausje van de crème fraîche, Griekse yoghurt en pesto
- Snijd alle groentes in stukjes
- De vegan feta komt in een groot blok, snijd deze door de helft en snijd deze beide helften vervolges in blokjes
- Voeg alle gesneden groentes en de feta toe aan de schaal met de saus (hou wel een paar feta blokjes en tomaatjes achter voor de garnering)
- Voeg ook de rijst toe aan de salade en roer alles goed door. Kruid met wat verse peper en zout naar smaak
- Maak de salade af met de garnering: feta blokjes, tomaatjes, nog wat zwarte peper en verse basilicum.
SMAKELIJK!
Reactie plaatsen
Reacties
Ook heerlijk om avocado aan toe te voegen!! 🤗