KINGSDAY COOKIES 🧡

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 12:00

Oké eigenlijk zou ik deze koekjes elke dag wel willen eten, maar laten we in de sferen blijven van Koningsdag vandaag. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Rens Kroes en daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven zodat het gluten en lactose vrij is. Je kunt deze koekjes zonder enig schuldgevoel eten want ze zijn ook nog eens verantwoord. 

Dit recept is voor gemiddeld 10 koekjes, uiteraard afhankelijk van hoe groot je ze maakt. 

Ingrediënten:

  • 100gr glutenvrije havermout 
  • 100gr amandelmeel 
  • 1tl speculaas kruiden
  • 1/4tl bakpoeder
  • 1 ei 
  • 120 fijn geraspte wortel 
  • 2el ahornsiroop
  • 2el kokosolie
  • 1/2tl vanille extract (ik gebruik deze)
  • 100gr gedroogde abrikozen 
  • Snufje zout

Let’s Go!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng met elkaar: havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder, snufje zout
  3. Smelt de kokosolie, rasp de wortel met een fijne rasp en snij de abrikozen in kleine stukjes
  4. Doe nu de kokosolie, wortel, ei, ahornsiroop en het vanille extract in een kom  en meng goed door elkaar
  5. Voeg nu het droge mengsel bij het wortel mengsel en voeg ook de abrikozen stukjes toe 
  6. Maak je handen nat en kneed het ‘deeg’ met je handen goed door elkaar 
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop +/- 10 bolletjes van het deeg
  8. Druk deze voorzichtig een beetje plat tot koekjes 
  9. Zet de bakplaat voor 20min in de oven
  10. Laat de koekjes even afkoelen, en geniet dan van deze heerlijke koekjes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.